Press "Enter" to skip to content

BEOGRAD LAKO IZAŠAO NA KRAJ SA SLABIM METALCEM 2015

Rukometašice Metalca 2015 nisu ponovile igru iz Prokuplja, odigrale su slabo protiv Beograda i izgubile na svom terenu 25-32 (13-20) u 10. kolu Super “B” lige Srbije. Izostanak Anje Cvetković na golu bio je preveliki hendikep za ionako tanku klupu Valjevki koje nisu mogle da se ozbiljnije suprotstave odličnim gošćama. Jedno od pravila u rukometu kaže da su pouzdan golman i snažna odbrana preduslov za dobar rezultat i upravo je to krasilo ekipu Beograda u duelu sa devojkama Dušana Novokmeta. Raspoložena Žaklina Mirković na golu gostujuće ekipe i čvrsta odbrana Beograđanki su odlučile duel protiv Metalca 2015 koji se potajno nadao da bi mogao stići do druge prvenstvene pobede.

MET-BGD1
Marta Mosurović (sa loptom) u pokušaju da uputi udarac ka golu Beograda dok Milica Pap pokušava da je zaustavi

Veliku dozu samopouzdanja gostujućem timu je ulila Mirkovićeva koja je u uvodnim minutima utakmice odbranila dve čiste kontre Metalca ali i sprečila Despotovićevu i Pavlovićevu da pogode sa krila. Odlična odbrana gošći sa dva robusna pivota, Jankovićevom i Aleksićevom i sa posebnim markiranjem Obrenovićeve, bila je nepremostiva prepreka Valjevkama. Nakon početnih 3-2 za domaće, Mirkovićeva je zaključala svoj gol, u napadu su Milica Pap i Kristina Nanić-Babić sjajno kreirale akcije Beograda hraneći loptama Aleksićevu koja je često ostajala sama na liniji i lako pogađala mrežu slabe Baratovićeve.

MET-BGD5
Pivot Metalca Jelica Mijailović (sa loptom) pokušava da izgradi poziciju za udarac pored Marije Milojević (21) i Tijane Janković (54)

U 14. minutu na semaforu je stajalo 4-8 ali je Obrenovićeva uspela da nadmudri svoje čuvara i da zajedno sa Mijailovićemom i Despotovićevom napravi seriju za 8-11 i 9-12 u 18. minutu. Malobrojni gledaoci su se ponadali da bi to mogao da bude znak za preokret ali su se prevarili. Ovaj nalet Valjevki je kratko potrajao, ponovo su usledile greške u napadu tako da su gošće stigle do prve ozbiljnije prednosti 11-16 u 25. minutu koju su uvećale pred odlazak na odmor i već tada pokazale da će bodovi pripasti njima.

MET-BGD8
Krilo Beograda Jovana Nestorovića ( sa loptom) postiže pogodak pored odbrane Metalca

Papova je bila nezaustavljiva, Nanić-Babić takođe, i već u prvim minutima nastavka bilo je 13-22. Obrenovićeva i Mosurovićeva su se potrudile da zaustave ovu seriju Beograda omogućivši Metalcu da ponovo dođe do malo vazduha za 16-22 u 35. minutu ali to je bilo sve što domaće uspele da urade. Posle gola Aleksićeve u 45. minutu na semaforu je stajalo 19-28, Metalac nije imao rešenja za igru gošći praveći puno grešaka koje je Beograd nemilosrdno kažnjavao.

MET-BGD10
Najbolja igračica Beograda, Milica Pap u napadu pored Mirjane Obrenović (levo) i Marte Mosurović dok u pozadini ishod akcije prati golman Metalca Marija Baratović

Zbog obaveza reprezentacije, poslednje kolo prvog dela prvenstva biće odigrano 2. decembra kada Metalac 2015 igra u Rumi. Potom sledi pauza do proleća kada se prvenstvo nastavlja.

Hala sportova u Valjevu. Gledalaca 150. Sudije Dušan Vasiljević (Požarevac) i Željko Vasiljević (Beograd). Isključenja Metalac 2015 3, Beograd 5. Sedmerci Metalac 2015 2(2), Beograd 4 (4).

METALAC 2015: Obrenović 9, Mosurović 4, Pavlović 2, Mijailović 7, Bubanja 1, Despotović 2.

BEOGRAD: Žakula 1, Pap 12, Kocić 1, Milivojević 3, Janković 2, Aleksić 5, Nanić-Babić 5, Nestorović 3.

Sreten Pantelić

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *