Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saOglasiAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
U LAJKOVCU SITUACIJA POD KONTROLOM
petak, 06 mart 2015 18:23
lajkovacZbog obilnih padavina i porasta vodostaja reka, Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac od juče ujutro organizovao je 24-časovno dežurstvo. Razloga za paniku nema, sve službe su u pripravnosti, interveniše se mašinama na potencijalno kritičnim mestima.

Potencijalno je najugroženije 12 domaćinstava u Bogovađi zbog porasta vodostaja Ljiga, mada nije prešao granicu redovnih odbrana od poplava. Vodostaj Kolubare takođe nije prešao tu granicu. Ugroženi su Marinkovići u Markovoj Crkvi, na ulazu u Ratkovac, tako da su oni za svaki slučaj evakuisali stoku.  Takođe i zaseok Simići u Rubribrezi gde je do poremećaja došlo zbog izgradnje deonice autoputa pa je sva voda usmerena u kanal manje protočnosti. Zbog toga se stvorila velika količina vode koja plavi njive. Intervenisano je i prokopavanjem kanala u selu Ćelije da bi se sprečilo poplavljivanje nekoliko dvorišta. Na ulazu u Lajkovac vode ima u nekoliko dvorišta, a uobičajeno Kolubara u Slovcu preti izlivanjem na regionalni put, ali se to nije dogodilo. Okružni štab za vanredne situacije uputio je zahtev JP „Putevi Srbije“ da se obezbedi prohodnost državnih puteva prvog i drugog reda u Kolubarskom okrugu, među kojima je i Slovac-Lajkovac.
 
DONACIJA ZA IZGRADNJU MOSTA PREKO OBNICE
petak, 06 mart 2015 18:19
fotoU ponedeljak 9. marta 2015. godine će u 11.30 časova u sali Gradskog veća biti potpisan ugovor između grada Valjeva i Udruženja „Fond dijaspora za maticu“ o donaciji vrednoj 10.000.000,00 dinara za izgradnju mosta na reci Obnica u naselju Boškovića, u selu Pričević. Ovaj most je oštećen u majskim poplavama.
Ugovor će potpisati gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić i Živadin Jovanović, direktor ovog Udruženja.
Most preko reke Obnice ima prioritetan značaj, jer meštanima naselja Boškovići omogućava jedinu komunikaciju sa ostalim naseljenim mestima. Izgradnjom novog mosta u naselju u kome žive 62 domaćinstva sa oko 200 stanovnika, bili bi obezbeđeni uslovi za nesmetan život meštana koji žive i rade u ovom delu teritorije Valjeva.
 
ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
petak, 06 mart 2015 11:22
Meteorološka i hidrološka situacija u Valjevu je relativno stabilna, a u protekla 24 sata je palo 45 litara kiše i snega po metru kvadratnom, ocenjeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije. Vodostaj reke Kolubare je opao za 15-20 centimetara i sada je u stagnaciji. Kolubara nije dostigla ni redovan nivo odbrane od poplava, a nadležne službe nisu zabeležile ni jednu kritičnu situaciju. Na pojedinim deonicama reke Rabas i Krivošija su se izlile u poljoprivredno zemljište, ali nisu ugrozile stambene objekte.
Situacija u Valjevu je stabilna pre svega zahvaljujući i tome što su vodotokovi prvog i drugog reda očišćeni i dobro pripremljeni za prihvat veće količine vode. Osim toga i čišćenje kišne kanalizacije u proteklih godinu dana je dalo rezultate, pa nije bilo većih problema ni sa vodom na gradskim ulicama. Otklonjeni su zastoji na putevima u Leskovicama i Leliću, a Štab je doneo zaključak da se radio-amateri uključe u sistem informisanja.
 
OBEZBEĐEN NOVAC ZA KUPOVINU TESTA OPTEREĆENJA SRCA
petak, 06 mart 2015 11:03
U Omni centru sinoć je održano donatorsko veče za kupovinu testa opterećenja srca za valjevsku bolnicu. Organizatori kažu da je akcija uspela i da će iduće sedmice biti naručen novi test opterećenja srca, a valjevskoj bolnici bi novi aparat trebalo da bude da bude isporučen u narednih mesec dana. „ Rok za isporuku aparata je 20 dana, tako da bi valjevska bolnica test opterećenja srca trebalo da dobije najkasnije u roku od mesec dana“, rekli su organizatori.

Tačan iznos novca koji je prikupljen u ovoj akciji, kao i spisak preduzeća i ustanova koji su pomogli, biće objavljen u ponedeljak na sajtu Radio Patka. „ Do ponedeljka ćemo imati presek svih uplata. Ukoliko bude nedostajalo novca do 1,6 miliona dinara, koliko košta novi aparat, preostali deo će donitarati dva valjevska preduzeća, koja su izrazila spremnost da nam pomognu za slučaj da sredstva iskupljena na donatorskoj večeri ne budu dovoljna za kupovinu testa opterećenja srca“, rekli su organizatori.

 
AKTIVACIJA FORUMA MLADIH
četvrtak, 05 mart 2015 19:31
Centar za kulturu planira da pokrene postupak aktivacije Foruma mladih Valjeva, koji je osnovan 2008. godine, ali je radio jako kratko.

Forum mladih je neformalno telo sastavljeno od predstavnika mladih koje ima za cilj da uspostavi saradnju srednjih škola i fakulteta sa Centrom za kulturu, ali i svim relevantnim ustanova u gradu u cilju podrške u realizaciji programa, aktivnosti i ideja mladih i za mlade. 

Tim povodom pokretači ideje Foruma mladih pozivaju sve zainteresovane mlade građane i građanke Grada Valjeva na prvi sastanak Foruma mladih koji će se održati u ponedeljak 16. marta u 20.00 časova u Dramskoj sali Centra za kulturu.
 
ODRŽANA SEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
četvrtak, 05 mart 2015 12:38
S obzirom na to da je Republički hidrometeorološki zavod juče objavio crveni meteo alarm za područje Valjeva i najavljene su obilne padavine u naredna 24 sata i do 60 litara po metru kvadratnom, danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije. Štab je doneo odluku da sve republičke i gradske službe budu u pripravnosti i maksimalno mobilne. „Nema mesta i razloga za paniku, samo podižemo mobilnost svih struktura na najviši nivo“, rekao je na sednici gradonačelnik Stanko Terzić.
Nadležni iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije obišli su vodotokove na području Valjeva. Vodostaji reka su za sada u realnim nivoima, ali na pojedinim lokacijama ima problema u praćenju visine vodotokova, jer nisu sanirana oštećenja na pojedinim mernim stanicama. Očekuje se da vodostaji dostignu nivo redovne odbrane od poplava, a na pojedinim rekama i vanredne odbrane, što može nagovestiti proglašenje vanredne situacije samo na pojedinim ugroženim područjima na teritoriji grada. S obzirom na to da su nadležne gradske službe u proteklom periodu izvršile čišćenje korita reka Krivošije,Crnobare,Perajice, Rabasa i Ljubostinje, ne očekuju se veći problemi na ovim vodotokovima. Stanje kišne kanalizacije je bolje nego na proleće prošle godine, pa se i u samom gradu ne očekuju veći problemi uprkos najavljenim obilnim padavinama.
 
SASTANAK ITALIJANSKIH I VALjEVSKIH PRIVREDNIKA
četvrtak, 05 mart 2015 10:43
fotoGradonačelnik Valjeva Stanko Terzić, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, pomoćnik Milorad Ilić i direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“ Dragan Jeremić, danas su razgovarali sa italijanskim privrednicima: Aleks Milovan, generalni direktor San Rocco Doo Compagnia Generale i Fabio Panzarasa iz Nuova Amaglio Fungorobica S.r.l. o mogućnostima saradnje. Na sastanku je bilo reči o otkupu voća i povrća, a druga tema odnosila se na potencijalnu saradnju u oblasti izgradnje gasovodne mreže i snabdevanja gradske Toplane gasom.
Nakon prijema kod gradonačelnika, u Valjevu je danas održan sastanak delegacije Italije iz sektora agro industrije sa privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima iz valjevskog kraja. Sastanku su prisustvovali Dragan Jeremić, direktor JP „Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“, koji je jedan od inicijatora ovog sastanka nakon nedavne posete Lombardiji, Milorad Ilić, pomoćnik gradonačelnika i predstavnici Regionalne privredne komore.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 706

 
 

Postanite menadžer u vodecoj svetskoj Network kompaniji
Prenoćište i privatni smeštaj U Novom Sadu, nedaleko od željezničke i ...
Mogucnost nedeljne isplate; Mogucnost pola radnog vremena
2% Zajam ponuda od € 15,000 do 15 milijuna eura
Previous Sledeća
  • 1
  • 2
  • 3
IZLOŽBA "L.H.O.O.Q" U OGRADNOJ GALERIJI
Izložba pod nazivom L.H.O.O.Q. autorke Andree Dramićanin, biće otvorena u subotu 7. marta u 19h u Og...
Detaljnije o programu
CIKLUS NEMAČKOG FILMA CIKLUS NEMAČKOG FILMA
TEHNIČKA ŠKOLA VALJEVO VAS POZIVA da pogledate ciklus najnovijeg nemačkog filma:Ponedeljak, 0...
Detaljnije o programu
FILMSKI PROGRAM FILMSKI PROGRAM
CENTAR ZA KULTURU VALJEVO9-12.MART 2015.9. MART 16h ZVONČICA, 3D ANIMIRANI FILM, http:...
Detaljnije o programu
  
  
   Konzilijum

Red vožnje autobusa:

Valjevo - Lajkovac - Beograd

 

05; 06; 07; 08;  09; 10; 11.15; 12; 14.15; 15; 15.45; 18; 19

Valjevo - Ub - Beograd

05.30; 06.45; 7.45;  09; 10; 12.30; 13.30; 14.30; 16; 17; 16.50; 18; 19; 20

Valjevo - Novi Sad
07; 08; 09.15; 12.45 (izuzev nedeljom), 16.45; 18.40;

Valjevo - Niš
16; 17.30

Valjevo - Kragujevac
6; 8; 16;

 

Autobuska staica Valjevo 014/221482

Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo je ostalo bez Beovoza! Od 15. decembra u terminima u kojima je saobraćao Beovoz, sada na trasi za Beograd i Pančevo saobraćaju putnički vozovi. Trasa nije promenjena, međutim, od 1. januara 2014.godine  biće promenjena cena vozna karte, pa će putnici umesto 200 dinara, kartu do Beograda plaćati 372 dinara.

Železnička stanica Valjevo 014/221697

Valjevo i dešavanja
Staro Valjevo
Izlozbe Valjevaca
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja