Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort
Početna stranaValjevske vestiPozitivaMladiKulturaSportBlogFoto danaNa kafici saOglasiAdresarKontakt
Pratite nas preko Facebook-a  Pratite nas na Twitteru  Rss
Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resorr

VALJEVSKO BLOGOVARANJE

Да ли нам је потребна религија

Objavljen od Boško
Boško
Boško još nije napisana biografija
Korisnik je trenutno offline
na četvrtak, 15 jun 2017
in FILOZOFIRANJE 17 Komentara
Овај текст је био на овом порталу пре пар година, и ја га сад поново стављам уз један додатак Оба дела су од Ричарда Докинса.
„ Када милитарни протестант из Алистера (Северна Ирска) убије католика, вероватно је то освета због убиства неког другог протестанта кога је убио неки други католик, а можда због преношења освете са генерације на генерацију. Наравно да су проблеми у Северној Ирској политичке природе.Вековима те две групе угњетавају једна другу. Све ово изгледа да нема везе са религијом, изузев што - ово је веома важно, а најчешће се губи из вида, да без религије не би постојале ознаке за разпознавање кога треба угњетавати, а коме се светити. Прави проблем је у томе што католици шаљу своју децу у католичке школе које су похађали њихови родитељи и све старије генерације а протестанти то исто чине и тако се одвајају по религиозној основи. Те две групације имају исту боју коже говоре исти језик и воле исте ствари а историски су тако подељени да би се могли сматрати различитим биолошким врстама. А без религије и раздвојених религиозних учења, поделе не би било. Зараћена племена би се међусобно мешала и одавно би се стопила једно у друго.
У време поделе Индије, више од милион људи је масакрирано у верским сукобима а расељено је 15 милиона. За ове сукобе није било другог обележја осим верског. У суштини раздваја их само религија. Намеће се закључак да је проблем Бог јер све је све чињено у име Бога.“
„Могао бих да прихватим Бога чији је главни задатак да створи космос, да успостави законе физике, да се игра справама које подешавају физичке константе тако да напсолетку подстакне биолошку еволуцију.
Такав Бог, величанствени Бог, Бог космоса, Бог физичара, Бог хиперматематичар, Бог врхунски архитекта- био би Бог за обожавање. Вероватно не би вредело молити му се јер такав Бог би имао паметнија посла, него да се гњави људским молитвама и људским грехом. Такав бог би морао знати до бесконачног децимала сваку вредност физичке константе, потребне да се створи трајна васиона, у којој може настати живот, и напослетку ми.
У глави имате два елегантно дизајнирана фото-апарата, чије лоптасто постоље омогућује да их у тренутку обрнете у било ком правцу и пратите покретну мету. Свако може фокусирати слику на екрану од пет мега пиксела, у пуном колору. Имају стални аутофокус од бесконачности до само неколико сантиметара, и аутоматску бленду која може поднети много редова величине промене светла. Усавршен хардвер и софтвер усклађују две слике и формирају три д приказ. Како је то запањујуће! Сад знамо да је настала чисто механичким аутоматским процесом. Данас је Бог опседнут само грехом човека.“
Сад постављам сам себи питање. Да ли би се Срби, Хрвати и босански Муслимани и Шиптари боље слагали кад религиује не би било? Шта би их правило различитим? Језк, не сећам се ни једног рата који је вођен зато што неко говори другим језиком.
Ključne reči: Nema ključnih reči

Komentari  

 
-7 #1 Pedja 21-06-2017 10:09
Odgovor na naslov: Nije. ;-)
Citiraj
 
 
-9 #2 bosko 21-06-2017 19:03
Исправан резон Пеђо. Не коментаришући, верници немају одговор, што ми се посебно допада.
Citiraj
 
 
-6 #3 zele 22-06-2017 12:45
http://pescanik.net/zasto-nisam-hriscanin/
Citiraj
 
 
+6 #4 Миленко 22-06-2017 21:42
Коме треба, куцаће тражиће, коме не треба, неће Га ни тражити. Према томе, индивидуално право је свакога да ли ће да буде верник или не, осим ако друг Бошко не прижељкује нека стара времена када је био отворен лов на православље, свештенике, монахе и вернике. Тврдња да је религија увек била узрок ратова, само показује колико друг Бошко слабо познаје историју и улази у неке воде за које је више него танак. Ето, на данашњи дан 22. јуна 1941. ђавоимани Хитлер је напао атеистички Совјетски Савез, да ли због религије или нечег другог, наградно питање за полит-комесара, друга Бошка? Тежак је ово терен за Вас друже Бошко али вашој богоборности нема границе па Вас донекле и разумем.
Citiraj
 
 
-8 #5 bosko 23-06-2017 06:39
Управо си Миленко изнео чисте лажи на којима се и заснива теизам.
Ја не оспоравам ничије право нити сам рекао да треба било ко да се одрекне вере.
Где си прочитао да сам рекао да су ратови УВЕК...? Даље отворено ти кажем да лажеш да је био отворен лов на православље. Цркве су постојале, народ је ишао у њих. славио и чинио обреде за које је сматрао да му доприносе некој срећи. Нормално је било да плаћате порезу на своју зараду као и сви остали, а не као данас, да живите на грбачи и онако сиромашног народа. Следећа твоја глупост је да сам у било ком контексту споменуо Хитлера, али ако хоћеш, објасни зашто је уништавао Јевреје и какви су разлози да нападне баш православну земљу, јер у Русији има многи више православних.
Да ли сам ја танак или не за којекаква питања је твоја задња глупост усмерена на потцењивање неког ко другчије мисли.
Због употребе речи "Богоборност" мислим да си мантијаш и да браниш свој материјални извор. Па нек ти буде али ћу се увек борити да мој динар не иде у мантијашке џепове.
Citiraj
 
 
+3 #6 Vernik 23-06-2017 13:29
Ideš li ti Boško na ovu preslavu večeras ? :lol:
Koliko znam to je religijski običaj.
Citiraj
 
 
-5 #7 bosko 24-06-2017 10:49
Друже Пецељ не знам на коју преславу??
Citiraj
 
 
+3 #8 R.Pecelj 24-06-2017 13:52
Citiranje bosko:
Друже Пецељ не знам на коју представу??


Šta se meni obraćaš, čovek te lepo pita !!!
I nemoj da se praviš lud. Kao nisi ti odavde. :lol:
Citiraj
 
 
+5 #9 Miško 24-06-2017 17:23
Blog objavljen 15 juna.
Prvi tekst piše Pedja 21 juna. Sasvim dovoljno govori o ,,,,,,,početku godišnjih odmora i đačkog raspusta.
Milenko veći deo si potpuno u pravu, nešto ti je ne dorečeno ili su tvoji pogledi takvi kako si napisao, gde ja u celosti tih sitnica, ne delim mišljenje u potpunosti.

Blog je objavljen da bi se nametalo svoje mišljenje o lažnoj dominaciji nad drugim i zadovoljenje svojih potreba na bilo kojoj liniji vrednosti. Pa makar to bilo i Bogohuljenje, ili vređanje i tebe samog nazivajući te doslovno Lažovom. Ističući i hvaleći se time.
Autor poznaje istoriju izuzetno dobro, ali njegov SUPER-EGA traži nadmoć nad svojim sukobom ID i EGA. Idealno ili imaginarna slika i predstavlja karijerne aspekte,,,,,,,, ,,, svojih ne ili ostvarenih ,,,,,,,,,,,,,os tvarenja.
Citiraj
 
 
-6 #10 bosko 25-06-2017 12:39
Мишко зашто бих се ја хвалио туђом особином? Назвао сам га лажовом јер је изнео детаље које ја нисам рекао. Значи рекао је неистину а код нас се такав зове лажов. Ти као његов адвокат ниси у ситуацији да поштено размипљаш. Натоврзеш се на мене, како би доказао неку своју супериорност. Међутим провидан си. Ако не коментаришеш текст онда сиктер, јер ја нисам заморче.
Citiraj
 
 
+2 #11 Miško 25-06-2017 17:37
Citiranje bosko:
Мишко зашто бих се ја хвалио туђом особином? Назвао сам га лажовом јер је изнео детаље које ја нисам рекао. Значи рекао је неистину а код нас се такав зове лажов. Ти као његов адвокат ниси у ситуацији да поштено размипљаш. Натоврзеш се на мене, како би доказао неку своју супериорност. Међутим провидан си. Ако не коментаришеш текст онда сиктер, јер ја нисам заморче.


Osnovno pravo svakog čoveka, osim opšte poznatih i "garantovanih" jeste pravo na glupost! Glupost kao posledica prirodne obdarenosti, skoro talenat, moždane insufijencije, nedostatak obrazovanja ili prosto, ničim izazvanom umišljenom pameću da se agresivno nasrće na one koji drugačije misle".
Ovo nije moj komentar ovo sam samo preuzeo iz tvog bloga sa 41nim komentarem.Pitam se, pitam se, pitam dva pitanja: Kad sam ja taki kaki jesam, što mene ostali ne napadaju, već samo tebe? I drugo pitanje: Jesili ti Srbin ili Turčin?
Citiraj
 
 
-4 #12 bosko 26-06-2017 16:45
Мишко па ти си геније. Да ли сам ја Миленка напао или он мене а ја се бранио не бирајући речи. Ти му генијално (бар тако мислиш) прискачеш у помоћ нападајући мене. Зар нисам требао да се браним? Е сад кажи ти мени. Да ли сте ти и Миленко коментарисали текст. Тај текст ја нисам написао, али сам поставио питање, на које сте обадвојица одговорили "нападом" на мене. Управо си искористи право да будеш глуп, и ја те у том твом праву подржавам а ти се опет љутиш. Паметан човек, а што ти ниси, коментаром на текст у слободном дускурсу морао би употребити неке аргументе, а које ти немаш нарочито против биогенетичара признатог од целог света. И сад на који начин се може доказати твоја памет, храњена сујетом. Наравно заобиђи коментар на написани текст и нападни Бошка и позивај се на остале.
А Бошка баш брига, мада признајем волим да видим како се копрцаш.
Citiraj
 
 
+1 #13 Miško 27-06-2017 00:28
Citiranje bosko:
Мишко па ти си геније. Да ли сам ја Миленка напао или он мене а ја се бранио не бирајући речи. Ти му генијално (бар тако мислиш) прискачеш у помоћ нападајући мене. Зар нисам требао да се Да ли сам ја Миленка напао или он менеглуп, и ја те у том твом праву подржавам а ти се опет љутиш. Паметан човек, а што ти ниси, коментаром на текст у слободном дускурсу морао би употребити неке аргументе, а које ти немаш нарочито против биогенетичара признатог од целог света. И сад на који начин се може доказати твоја памет, храњена сујетом. Наравно заобиђи коментар на написани текст и нападни Бошка и позивај се на остале.
А Бошка баш брига, мада признајем волим да видим како се копрцаш.Да ли сам ја Миленка напао или он мене
Moje mišljenje da nije ni on tebe napadao ni ti njega. Samo što si ga ti vređao. Kao i što mislim da tvoja javna komunikacija nije dosledna i dostojna čoveka tvojih godina.

Ako koza laže rog ne laže!

Е сад кажи ти мени. Да ли сте ти и Миленко коментарисали текст. Тај текст ја нисам написао,
A ja napisa:
9 Miško 24-06-2017 17:23
Autor poznaje istoriju izuzetno dobro, Ti nisi Autor, kao i u 99,99% tvojih blogova
Reko ovaj ovo reče onaj ono. Takvi su tvoji blogovi. Ali ne i komentari. Prepuni su nedolične javne komunikacije. Barem ja tako mislim.

Citiranje R.Pecelj:
Citiranje bosko:
Друже Пецељ не знам на коју представу??


Šta se meni obraćaš, čovek te lepo pita !!!
I nemoj da se praviš lud. Kao nisi ti odavde. :lol:


#5 bosko 23-06-2017 06:39

Миленко изнео чисте лажи ,,,,,,,,
,,,ти кажем да лажеш ,,,,,,,,,,,
,, Следећа твоја глупост ,,,,,,,,,
,,,твоја задња глупост ,,,,,,,
,,мислим да си мантијаш ,,,,,,

#10 bosko 25-06-2017 12:39

Ако не коментаришеш текст онда сиктер, јер ја нисам заморче.

Mešaš Babe i Žabe:
Zamorčići i reč Sikter ne mogu se nikako ni u kom obliku i smislu naći zajedno u bilo kakvoj rečenici.
ZAMORČIĆ vrsta glodara poreklom iz J. Amerike ima ih 9 podvrsta.
SIKTER- Turska reč. Naj teža vređajuća reč sagovornika u Turskom jeziku, poziva na dvoboj oružjem. Datira još iz srednjeg veka i poredi se sa bacanjem rukavice u lice (poziv na dvoboj) po Evropskim dvorovima kao i u Carskoj Rusiji.
A ti si je meni uputio. Pitam se da li me toliko mrziš da mi želiš fizičku likvideaciju to jest smrt ubistvom.

#12 bosko 26-06-2017 16:45

Управо си искористи право да будеш глуп, ,,,,,, , Паметан човек, а што ти ниси, ,,,,,,,,,,,

,,морао би употребити неке аргументе, а које ти немаш
EVO TI SVE TVOJI KOMENTARI Kulture javne komunikacije.

,,,,,нарочито против биогенетичара признатог од целог света.

BRAVO DRUŽE BOŠKO DOKAZANI KOMUNISTO, I VERNI ATEISTO SA ČLANSKIM KNJIŽICAMA: Misionaru i verniče: u babe vračare, gatare, veštice ,,,,,,,,,,
Mene su partiski kažnjavali ("TAKVI")sa KANDILOM U DESNOJ RUCI, A CRVENOM PARTISKOM KNJIŽICOM U LEVOJ.

Наравно заобиђи коментар на написани текст и нападни Бошка и позивај се на остале.

Nisam zaboravio komentar, jer to nisu tvoja Autorska prava, a još manje Intelektualna svojina, pa nemam nameru da komentarišem i delim mišljenje sa nekim ko nije autor,
Tvoja intelektualna svojuna na ovom blogu je nizak nivo javne komunikacije barem ja tako mislim, kao i
#10 bosko 25-06-2017 12:39
SIKTER Napred sam ti opisao, šta znači,

Eto vidiš ja nisam ljut već samo drukčije mislim o nečem, i dalje tvrdim Ovakav kakav sam da je intelektualna svojina gospodina Vladimira Prvulovića, onakva kakva je. i zbog toga je opet ispisujem. I nije moj komentar.

""Osnovno pravo svakog čoveka, osim opšte poznatih i "garantovanih" jeste pravo na glupost! Glupost kao posledica prirodne obdarenosti, skoro talenat, moždane insufijencije, nedostatak obrazovanja ili prosto, ničim izazvanom umišljenom pameću da se agresivno nasrće na one koji drugačije misle".

Ovo nije moj komentar ovo sam samo preuzeo iz tvog bloga sa 41nim komentarem.Pitam se, pitam se, pitam dva pitanja: Kad sam ja taki kaki jesam, što mene ostali ne napadaju, već samo tebe? I drugo pitanje: Jesili ti Srbin ili Turčin?
Idalje se pitam se, pitam se pitam ovo drugo pitanje dal,reč:
SIKTER je Srpska il Turska, DAL JE ,,,,,, AMA MORA DA JE KORISTE TURCI.
TI NEMOJ DA POMISLIŠ DA JA TVRDIM DA SI TURČIN, I DA SE LJUTIŠ, Aja mislim ovako,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,

Još i ovo: Milenko je Boško predstavljen pod drigim imenom, pa ja brani Boška od Boška!!!!!po Bošku.
Citiraj
 
 
-2 #14 bosko 27-06-2017 09:12
Одлична забава, свака част. Има једна ситница, коју сам у животу научио. Новим пријатељима кажем понешто о себи, једном овако, другом онако, трећем друкчије. Кад неко искористи то што сам му рекао, знам ко може бити. Мени то толико задовољства пружа, као кад пијем хладно пиво. Онда пустим те пријатеље да се праве важним и паметним.
У такве паметњаковиће спадаш и ти.
Све што си написао, турио си само зато да одржиш причу јер ти је досадно, а поштено речено и мени је.
Успео си да створиш комбинацију АТЕИСТА и то верни па верује у гатаре, вештице и не знам шта још.
Реч "сиктер" значи бежи, и ништа друго. Да ли сам Турчин, можда, исто колико и ти јер је разлог исти.
Полемика за све ове глупости је питањее: "ДА ЛИ НАМ ЈЕ РЕЛИГИЈА ПОТРЕБНА". Ваљда нећеш оставити питање без одговора.
Већ је почело ово ср.ње да ме замара.
Citiraj
 
 
+1 #15 Miško 27-06-2017 17:48
Citiranje bosko:
Одлична забава, свака част. Има једна ситница, коју сам у животу научио. .................
...............
............
Већ је почело ово ср.ње да ме замара.


Одлична забава, свака част. Има једна ситница, коју сам у животу научио. Новим пријатељима кажем понешто о себи, једном овако, другом онако, трећем друкчије. Кад неко искористи то што сам му рекао, знам ко може бити. Мени то толико задовољства пружа, као кад пијем хладно пиво. Онда пустим те пријатеље да се праве важним и паметним.
У такве паметњаковиће спадаш и ти.

Za ovako izuzetno lep početak prve prostoproširene rečenice, ocenio sam ti komentar sa zelenom. Vidiš kaka je lepo biti fin! Nije teško zar ne?
To što si u životu naučio, to ne važi više. Nova su vremena i nove tehnologije. Na primer kad spomenu ispijanje hladnok piva, ne treba nikom da pričaš i da se hvališ, da bi neko znao. Ja bih ti savetovao da se užurbano skloniš sa ulice. Jer Suvoborska ulica je dosta prometna, pa nesmem ni da pomislim, šta sve može uradi za volanom onaj koji je popio dosta više piva od tebe. A TI I DALJE STOJIŠ NA ULICI SA PIVOM IZMEĐU KUĆE I PRODAVNICE. Posle zli pametnjakovići (ovaki kao ja) pričaju da si bio pijan!!!!!!!!!

Све што си написао, турио си само зато да одржиш причу јер ти је досадно, а поштено речено и мени је.

A NE NE I NE, NIJE MI DOSADNO JA SE ZABAVLJAM ZA OBEĆANIH 20 EVRA DA SE PROĐE NA DRUGU STRANICU, NEMOJ SAD DA PORIČEŠ.NEMOJ SAD Uostalom ako ti je mnogo 20 ajd može i za 10. Nisam Đavo pa da mi je malo.


Успео си да створиш комбинацију АТЕИСТА и то верни па верује у гатаре, вештице и не знам шта још.

Pa vidiš da se trudim, dušmanski, sve za pare, al pošteno. Pa sam te našao na sajtu Punopravnih članova, Ateista Srbije. Nisi pod rednim brojem 13.
Čak ima i tvoja slika na sajtu Komunista sa nekom babom.
Pa slika u krugu bolnice.
More vredi 10 evra svako slovo


Реч "сиктер" значи бежи, и ништа друго. Да ли сам Турчин, можда, исто колико и ти јер је разлог исти.

Nisi ti kriv, kriv je učitelj.
Značenje reči SIKTER ide sa reči KAURIN i znači poteži neverniče.


Полемика за све ове глупости је питањее: "ДА ЛИ НАМ ЈЕ РЕЛИГИЈА ПОТРЕБНА". Ваљда нећеш оставити питање без одговора.
Већ је почело ово ср.ње да ме замара.
da bi komentarisaoMORAŠ DA GA TI NAPIŠEŠ SVOJIM REČIMA.
Ovako izgleda kao da ogovaram RIČARDA DOKINSA a ja ga nikad nisam ni sreo ni čuo, ai neznam dal je on to pisao.

Већ је почело ово ср.ње да ме замара.

Trudi se bez ovih ružnih reči. Veruj mi mnogo jekulturnije i lepše.
Citiraj
 
 
-5 #16 bosko 28-06-2017 06:15
Заиста Рашо доста је лупетања, као пакосних прича за које си специјалиста. Видим да си ту школу код демократа прошао. Има ли још шта да кажеш о мени. Ја теби имам само да кажем овако јавно, отворено ( а не потуљено као ти) и без турске речи, ГОНИ СЕ....
Citiraj
 
 
+2 #17 Miško 28-06-2017 16:02
Citiranje bosko:
Заиста Рашо доста је лупетања, као пакосних прича за које си специјалиста. Видим да си ту школу код демократа прошао. Има ли још шта да кажеш о мени. Ја теби имам само да кажем овако јавно, отворено ( а не потуљено као ти) и без турске речи, ГОНИ СЕ....


Boško! Evo već dva sat poušaavam da pronađem šta je Raša pisao. Mora da je njegov tekst cezurisan kad ga nema u bazi.
Aj lepim rečima napiši, mnogo me interesuje, kad si ponovo iznerviran.
Citiraj
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži


 
 

Prvi put na našim prostorima Prava Revolucija u komunikaciji i market ...
Apartmani i sobe u Novom Sadu, izdavanje, nedaleko od autobuske stanic ...
Prenoćište Stojić u Novom sadu iznajmljuje sobe i apartmane za vaš kra ...
Previous Sledeća
  • 1
  • 2
  • 3
IZLOŽBA HERARDA VARGASA FRIASA
Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ poziva vas na svečano otvaranje samostalne i...
Detaljnije o programu
IZLOŽBA ALEKSANDRE SANJE MAKSIMOVIĆ
Pozivamo Vas u Ogradnu galeriju, u ponedeljak u 20 časova, na otvaranje izložbe lutaka naše sugrađa...
Detaljnije o programu
IZLOŽBA: „PRAVOSLAVNE CRKVE I KAPELE U ESTONIJI“
Galerija Narodnog muzeja Valjevo. Otvaranje izložbe u utorak 4. jula u 19 časova Izložba će biti o...
Detaljnije o programu

 

Da li materijalno lošije živite u odnosu na prošlu godinu?

Red vožnje autobusa:

Valjevo - Lajkovac - Beograd

 

05; 06; 07; 08;  09; 10; 11.15; 12; 14.15; 15; 15.45; 18; 19

Valjevo - Ub - Beograd

05.30; 06.45; 7.45;  09; 10; 12.30; 13.30; 14.30; 16; 17; 16.50; 18; 19; 20

Valjevo - Novi Sad
07; 08; 09.15; 12.45 (izuzev nedeljom), 16.45; 18.40;

Valjevo - Niš
16; 17.30

Valjevo - Kragujevac
6; 8; 16;

 

Autobuska staica Valjevo 014/221482

Evropa bus 014/232 128

TAKSI PREVOZ U VALJEVU / TAXI STANICE

ALKO taxi  014/ 243 003 
HALO taxi  014/ 290 029
KULA taxi  014/ 290 290  
MAXI taxi   014/ 222 111  
PATAK taxi   9701
PINK taxi   014/ 29 29 29
RAVNOGORAC taxi  9704 
RADIO MOBIL taxi  014/ 215 000  
VALJEVO taxi  9702

Valjevo je ostalo bez Beovoza! Od 15. decembra u terminima u kojima je saobraćao Beovoz, sada na trasi za Beograd i Pančevo saobraćaju putnički vozovi. Trasa nije promenjena, međutim, od 1. januara 2014.godine  biće promenjena cena vozna karte, pa će putnici umesto 200 dinara, kartu do Beograda plaćati 372 dinara.

Železnička stanica Valjevo 014/221697

 
Staro Valjevo

Divcibare Ski Resort
2012 © Akter Design | Pravila korišćenja